Пай с моцарела, картофи, копър, лук и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 грама картофи – измити и нарязани на филийки 5 мм дебелина
морска сол
2 грудки копър - едро нарязани
2 супени лъжици зехтин
4 глави лук - ситно нарязан
2 скилидки чесън - счукан
225 г гъби - нарязани на филийки
прясно смлян черен пипер
25 г галета
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
шепа пресни листа босилек - накъсан на парчета
2 х 125 г опаковки моцарела - нарязани на парчета
125 г прясно настърган чедър
1. Сварете картофите в подсолена вряща вода за 10-15 минути, докато омекнат. Отцедете и ги прокарайте през сито.
2. Загрейте фурната до 200C.
3. Сварете едро нарязания копър в подсолена вряща вода за около 7 минути, докато омекне, след това подсушете.
4. Загрейте олиото в тиган, добавете лука и се запържва за около 5-10 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете гъбите и гответе още 2 минути. Овкусете.
5. Поръсете половината галета на дъното на плитка тавичка. Добавете половината гъби и лук, копър, магданоз, босилек, моцарела и чедър и картофи на слоеве. Повторете тези слоеве, като завършите със слой картофи и поръсите с останалата галета.
6. Печете за 20 минути до златисто. Сервирайте направо от фурната със свежа зелена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ