Пай Мелтън Моубрей
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г свинска плешка, нарязана на малки кубчета
1 ч.л. сол и пипер
1/2 ч.л. смлян градински чай или 2-3 листа
1 щипка семена синап
1 щипка бахар
свински и телешки кости
2 глави лук, нарязан
1 дафинов лист
2-3 стръка мащерка
225 г свинска мас
450 г брашно
2/3 ч мляко, смесено наполовина с вода
1 яйце, леко разбито
Смесете месото, солта, черния пипер и подправките и се оставя настрана. За да направите бульон, сварете костите, лука, дафиновия лист, билките, солта и черния пипер в 4 чаши вода за два часа или докато течността се редуцира до 2 1/3 чаши. Охлажда се, отстранява се мазнината и бульонът се съхранява в хладилник, докато започне да се желира. За да направите тестото, втрийте 30 г мас в брашното, смесено с една чаена лъжичка сол, докато се получи консистенцията на галета. Сварете останалата част от мазнината с млякото и водата. Направете кладенче в средата на брашно и като разбърквате с дървена лъжица, прибавете кипящата течност. Замесете и оставете да престои 10 минути.
За да направите корпуса, разточете три четвърти от тестото на кръг с дебелина 0,3 см. Набрашнете външната страна на метална кутия и я поставете в центъра на тестото. Разпределете тестото около стените, след което внимателно отстранете кутията. Напънете готовия блат с месната смес. Разточете останалото тесто в кръг, малко по-голям от диаметъра на готовия блат - това ще е капакът. Загрейте фурната до 200С. Навлажнете горния ръб на пая и леко притиснете капака. Подрежете краищата му. Направете дупка в центъра на капака и украсете с тестени листа. Поставете върху тавичка и се пече в предварително загрята фурна за 20 минути, след което намалете температурата до 150 градуса и печете в продължение на 1 3/4 часа. Извадете и оставете да се охлади. Изсипете охладения бульон през дупката в капака и се съхранява в хладилник. Сервирайте студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ