Паеля с пилешко и морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч зехтин
2 кг пилешко месо, нарязано на порции
1 голяма глава лук, нарязан
3 червени чушки, нарязани на кубчета
5 ч пилешки бульон
1 с.л. чесън, счукан
3 ч късозърнест ориз
2 ч.л. сол
1 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л. конци шафран
3 домата, обелени и нарязани
16 големи скариди
16 миди
16 речни миди
Лимонови резени за гарнитура
Загрейте олиото на умерен огън и запържете до кафяво пилето от всички страни, на партиди, ако е необходимо. Извадете месото и добавете лука и чушките в тигана. Гответе 5 минути, като разбърквате. Сложете пилешкия бульон да заври в отделен съд. Когато чушките и лукът са готови, намалете огъня до слаб и добавете чесъна, ориза, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, така че да се покрият всички зърна ориз със зехтина. Добавете бульона и шафрана. Добавете доматите. Върнете пилешкото в съда, покрийте с капак и гответе в продължение на 25 минути. Добавете скаридите и гответе още 10 минути. Добавете малко вода или още бульон, ако е необходимо. Добавете мидите и гответе, докато се отворят. Свалете от огъня и поднесете, както е в съда. Гарнира се с лимонови резени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ