Паеля с морски дарове в микровълновата фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 стръка зелен лук, нарязан диагонално на тънки филийки
3/4 ч късозърнест ориз
1 консерва (450 г) домати, нарязани
410 мл пилешки бульон
3/4 ч.л. сушена мащерка
1/4 ч.л. пипер
1/2 ч.л. сол (по желание)
2/3 ч замразен зелен грах
8 живи миди
170 г средно големи скариди, небелени
340 г атлантически големоглав, нарязан на 2,5-см парчета
Заделете 1/4 ч от перата на зеления лук за украса. В дълбок съд за микровълновата, смесете лука, ориза, доматите и течността им, бульона, мащерката, черния пипер и солта. Покрийте плътно и сложете в микровълновата на висока мощност за 16 минути. Извадете и добавете граха. Подредете мидите и скаридите като редувате около ръба на чинията, като задържите мидите изправени в оризовата смес и скаридите с главата надолу и опашката към центъра. Подредете парчетата риба на равномерен слой в центъра, върху сместа от ориз. Покрийте и върнете в микровълновата на висока мощност, докато рибата стане непрозрачна и мидите се отворят - още 5 - 8 минути. Оставете да престои около 3 минути, за да се приключи варенето. Украсете с перата зелен лук и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ