Регистрация

Паеля с морски дарове в микровълновата фурна

Автор:
blazheva
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

3 стръка зелен лук, нарязан диагонално на тънки филийки

3/4 ч късозърнест ориз

1 консерва (450 г) домати, нарязани

410 мл пилешки бульон

3/4 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. пипер

1/2 ч.л. сол (по желание)

2/3 ч замразен зелен грах

8 живи миди

170 г средно големи скариди, небелени

340 г атлантически големоглав, нарязан на 2,5-см парчета

 

Заделете 1/4 ч от перата на зеления лук за украса. В дълбок съд за микровълновата, смесете лука, ориза, доматите и течността им, бульона, мащерката, черния пипер и солта. Покрийте плътно и сложете в микровълновата на висока мощност за 16 минути. Извадете и добавете граха. Подредете мидите и скаридите като редувате около ръба на чинията, като задържите мидите изправени в оризовата смес и скаридите с главата надолу и опашката към центъра. Подредете парчетата риба на равномерен слой в центъра, върху сместа от ориз. Покрийте и върнете в микровълновата на висока мощност, докато рибата стане непрозрачна и мидите се отворят - още 5 - 8 минути. Оставете да престои около 3 минути, за да се приключи варенето. Украсете с перата зелен лук и поднесете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта