Паейя със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г скариди, сурови
680 г миди, живи
1,3 кг пилешко, нарязано на хапки
1/3 ч зехтин
2 глави лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1/4 ч.л. конци шафран
2 ч.л. сол
2 ч ориз
6 ч гореща вода
1 ч червена пиперка, нарязана на кубчета
Сложете суровите скариди във вряща подсолена вода и варете, докато почервенеят. Отцедете, обелете и почистете. Заделете. Прочистете живите миди на няколко пъти в студена вода, за да сте сигурни, че всичкият пясък се е отмил. Не отваряйте черупките. Изсипете 1/2 от зехтина в тиган и бавно запържете парчетата пиле. Изсипете останалия зехтин в тенджера и задушете лука и чесъна докато омекнат на слаб огън. Добавете скаридите, мидите, пилешкото, шафрана, солта и ориза. Добавете вода и оставете да къкри леко, непокрито, докато оризът се свари. Около 35 -45 минути. Подредете ленти червена чушка отгоре и поднесете в съда, в който сте го сготвили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ