Оризови кюфтета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
2 големи глави лук, нарязан
1 стрък целина, ситно нарязана на кубчета
2 моркова, нарязани на кубчета
1 зелена пиперка, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, нарязан на кубчета
6 с.л. тамаринд
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. босилек
1/2 ч.л. риган
3 ч сварен ориз
1/4 ч фъстъчено масло
1/2 ч брашно
Сгорещете олиото в тенджера на умерен огън. Добавете лука и запържете за около 5 минути. Добавете целината, морковите и чушката. Гответе 5 минути. Добавете нарязания на кубчета чесън и запържете леко за още 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Подправете с тамаринд, чесън на прах, босилек и риган. Отстранете от огъня. Добавете ориза. Подправете на вкус. Добавете фъстъченото масло и брашното. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете тава за печене. Оформете сместа на кюфтета и поставете в тавичката. Пече се в продължение на 5 до 6 минути, докато стане хрупкаво и златисто отгоре. Обърнете и печете в продължение на още 5 - 6 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ