Оризова салата с пилешко и авокадо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет див ориз микс, сварен
1 голямо зряло авокадо
1 с.л. пресен лимонов сок
4 стръка зелен лук, нарязан
12 ч черни маслини, нарязани на филийки
3 ч пилешко, нарязано, сварено
1/4 ч винен оцет
2 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч зехтин
1/2 ч.л. захар
1 с.л. пресен магданоз, нарязан
За гарниране:
1/4 ч бланширани бадеми
12 чери домата
Оставете сварения ориз в хладилника, докато се охлади напълно. Обелете и срежете авокадото наполовина по дължина, след това на тънки ленти. Покрийте с лимонов сок и оставете в хладилника, докато се охлади напълно. В голяма купа, смесете зеления лук, маслините, пилешкото и ориза. Смесете внимателно. В малка купа, смесете оцета, горчицата, олиото, захарта и магданоза. Разбийте енергично, докато са напълно комбинирани. Точно преди да сервирате, добавете резенчетата авокадо с пилешкото и ориза. Полейте с дресинга и разбъркайте внимателно. Сервира се поръсено с препечени ядки и чери домати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ