Оризов пудинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Автор:
петя добрева
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
861
1/2 ч ориз
2 ч мляко
1 ч.л. ванилия
3 ч.л. захар
1/2 ч стафиди
1 ч сметана за разбиване
6 стръка мента (по желание)
Накиснете ориза в 1/4 ч вода за около 1 час, след това го сварете в същата вода, докато се сгъсти. Добавете млякото. Гответе бавно като периодично се разбърква докато се сгъсти, но спрете готвенето преди цялата течност да се абсорбира. Оставя се да изстине, след това се добавят ванилията, захарта и стафидите. Добавете сметаната. Изсипете в 6 чинии. Гарнирайте със стрък мента, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ