Оризов пай със спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч горещ сварен ориз
1/4 ч пармезан
1 с.л. нарязан зелен лук, с перата
1 белтък +
8 белтъка
1 ч настъргано бяло сирене
2/3 ч обезмаслено мляко
1/4 ч нарязан зелен лук
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1 пакет (280 г) замразен нарязан спанак, размразен и отцеден
Загрейте фурната до 160С. Намажете с мазнина кръгла тавичка за пай. Смесете ориза, пармезана, 1 с.л. зелен лук и 1 белтък с вилица. Натиснете сместа равномерно върху дъното и стените на приготвената тава. Пече се 5 минути. Разбийте белтъците поти на сняг. Добавете останалите съставки. Изсипва се в оризовия блат. Пече се около 45 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Сервирайте с допълнително пармезан, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ