Ориз с розмарин и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч кафяв ориз басмати
1 3/4 ч вода
1/4 ч.л. морска сол
1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязан
1/2 ч нарязана целина
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч малки парченца орехи
2 1/2 с.л. прясно нарязан розмарин
1 с.л. соев сос
Измийте и отцедете ориза и го поставете в тенджера на умерен огън. Оставете да изсъхне малко и да започне да се препича леко, след това добавете водата и солта. Оставете да заври и се вари в продължение на 1 минута, след което покрийте и варете на слаб огън, без да разбърквате в продължение на 40 минути. Оставете ориза за 10 минути, преди да свалите капака. Разбъркайте ориза с вилица. Докато оризът се готви, сгорещете зехтина в тиган и добавете лука, целината и чесъна. Запържете в продължение на 3 до 4 минути. Добавете орехите и розмарина и задушете за още около 5 минути. Добавете соевия сос и разбъркайте добре. Смесете с ориза. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ