Ориз с кимион, патладжан и чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч кафяв ориз
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 патладжан, нарязан на кубчета от по 1 см
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета от по 0,5 см
сол
1 малка зелена чушка, нарязана на кубчета от по 1 см
1 малка червена или жълта чушка (или смес от двете), нарязана на кубчета от по 1 см
2 средно големи домата, белени, без семена и нарязани на големи парчета или
425 г домати от консерва, отцедени и нарязани на големи парчета
4 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. куркума
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 ч наситнен пресен кориандър или магданоз
3 ч вода
1 ч сирене проволоне (по желание)
Изплакнете ориза, покрийте с вода и го оставете да кисне, докато се подготвят останалите зеленчуци. Загрейте фурната до 190 градуса. Затоплете маслото и зехтина в голям тиган. Добавете патладжана и лука, осолете ги леко и бързо ги задушете, за да ги покриете с масло. Гответе на умерен огън, докато патладжанът поомекне, за около 5 минути. Добавете чушките, доматите, подправките (включително черен пипер), магданоза и допълнително сол на вкус. Разбърква се добре. Отцедете ориза и го добавете в тигана заедно с 3 чаши вода. Увеличете котлона, за да заври водата, след това прехвърлете всичко в тавичка. Поставете парче пергамент отгоре, покрийте с фолио и се пече, докато оризът е готов - около 45 минути. Смесете с кубчета сирене, ако ще използвате и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ