Регистрация

Ориз с кайсии и бадеми

Автор:
lazova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1 ч дългозърнест ориз

1/2 ч глава лук, нарязан

1/2 ч целина, нарязана

2 ч бульон

1/2 ч сушени кайсии, нарязани на кубчета

1/2 ч.л. смлян джинджифил

Сол

1/2 ч печени бадеми, нарязани

 

В голям тиган, разтопете маслото; запържете ориза, лука и целината на умерен огън, като се разбъркват, за около 6 минути или докато оризът е златист, а лукът омекне. Прибавете бульона, кайсиите и джинджифила; Оставете да заври. Покрийте и намалете котлона до умерено-слаб; оставете да къкри за 15-20 минути или докато оризът омекне и течността се абсорбира. Подправя се със сол на вкус. Поръсете с бадеми отгоре.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта