Огретен с моркови и ряпа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г моркови, обелени и настъргани
340 г ряпа, обелена и настъргана
1/2 ч тънко нарязан зелени лук
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
4 с.л. царевично нишесте
2 ч мляко
1/2 ч течна сметана или
допълнително мляко
1 голямо яйце
Сол
Прясно смлян черен пипер
1/2 ч настърган пармезан
1 с.л. студено безсолно масло, нарязано на парчета
Намажете с масло плитка тавичка за печене и оставете настрана. В голяма купа, смесете морковите, ряпата, зеления лук, магданоза и 3 супени лъжици царевично нишесте. Разстелете сместа със зеленчуци в подготвената тава, като притискате с опакото на лъжица, за да се изглади повърхността и хубаво да пасне в съда. В малка тенджера, разтворете останалото царевично нишесте в 1/4 чаша мляко. Когато се разтвори напълно, добавете сметаната и останалото мляко. Оставете да заври на умерено силен огън, като разбърквате постоянно. Намалете до умерена топлина. В средно голяма купа, разбийте с вилица яйцето и подправете със сол и черен пипер. Добавете яйцето в млечната смес на бавен, постоянен поток, като разбивате, докато се смесят. Изсипете тази смес върху зеленчуците в съда. Поръсете с пармезан. Покрийте повърхността с парченца масло и сложете в средата на предварително загрята на 190С фурна за 45 минути или докато не се получи златиста коричка. Оставете да престои 10 минути, преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ