Регистрация

Нетрадиционно мляко с ориз с шоколадов сос

Автор:
ivanova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
917
Оцени рецептата

За оризовия крем:

1 ч ориз

2 1/2 ч вода

2 ч соево или оризово мляко

1/2 ч кленов сироп

1 ч.л. ванилия

2 с.л. тъмен ром

За шоколадовия сос:

1/2 ч какао

1 ч вода

1/2 ч мед (до 3/4 ч)

1 ч.л. ванилия

 

На крема: В голям съд, сварете ориза с млякото, водата и кленовия сироп, покрити с капак, в продължение на около 1 1/4 часа или докато оризът е доста кашав и голяма част от течността се е абсорбирала. Пюрирайте сварената смес с ванилията и рома до абсолютна гладкост. Прехвърля се в купа, покрийте плътно и охладете в продължение на няколко часа. На шоколадовия сос: Комбинирайте всички съставки в тенджера и разбийте енергично. Оставете да заври, намалете огъня, варете леко в продължение на 15 до 20 минути, като се разбърква често, докато сосът се сгъсти и се редуцира до 1 чаша. Оставя се да се охлади напълно. Сервирайте с крема.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта