Регистрация

Мръсен ориз

Автор:
Силвето
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
1195
Оцени рецептата

2 с.л. пилешка мазнина

226 г пилешки воденички

113 г смляно свинско месо

1 дафинов лист

1 глава жълт лук

1 1/2 стръка целина

1/2 чушки, зелени

1 скилидка чесън

1 ч.л. Табаско сос

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сушен синап

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. риган

2 с.л. масло

2 ч свински бульон

226 г пилешки дробчета

1 ч ориз

 

Наситнете лука, чушката, целината и чесъна. Смелете черния дроб и воденичките. Сложете мазнината, воденичките, свинското месо и дафиновите листа в голям тиган на силен огън; пържете, докато месото е добре запечено, около 6 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете лука, целината, чушката, чесъна, соса Табаско, солта, черния пипер, червения пипер, синапа, кимиона, мащерката и ригана, разбъркайте добре, като остъргвате дъното на тигана. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Намалете котлона до умерен и варете около 8 минути, като разбърквате непрекъснато и остъргвате дъното на тигана. Добави бульон или вода и разбърквайте, докато остържете всичко от дъното на тигана; след това гответе около 8 минути на силен огън, като разбъркате веднъж. След това прибавете пилешките дробчета и гответе около 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте добре, покрийте тигана и намалете котлона до много ниска температура и гответе около 5 минути. Сваля се от огъня и се оставя, докато оризът стане много крехък, около 10 минути. Отстранете дафиновите листа и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта