Мръсен ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. пилешка мазнина
226 г пилешки воденички
113 г смляно свинско месо
1 дафинов лист
1 глава жълт лук
1 1/2 стръка целина
1/2 чушки, зелени
1 скилидка чесън
1 ч.л. Табаско сос
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушен синап
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган
2 с.л. масло
2 ч свински бульон
226 г пилешки дробчета
1 ч ориз
Наситнете лука, чушката, целината и чесъна. Смелете черния дроб и воденичките. Сложете мазнината, воденичките, свинското месо и дафиновите листа в голям тиган на силен огън; пържете, докато месото е добре запечено, около 6 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете лука, целината, чушката, чесъна, соса Табаско, солта, черния пипер, червения пипер, синапа, кимиона, мащерката и ригана, разбъркайте добре, като остъргвате дъното на тигана. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Намалете котлона до умерен и варете около 8 минути, като разбърквате непрекъснато и остъргвате дъното на тигана. Добави бульон или вода и разбърквайте, докато остържете всичко от дъното на тигана; след това гответе около 8 минути на силен огън, като разбъркате веднъж. След това прибавете пилешките дробчета и гответе около 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте добре, покрийте тигана и намалете котлона до много ниска температура и гответе около 5 минути. Сваля се от огъня и се оставя, докато оризът стане много крехък, около 10 минути. Отстранете дафиновите листа и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ