Регистрация

Миди Сен Жак

Автор:
марина цекова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
629
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

1/2 ч бяло вино

1 лук шалот; наситнен

1 1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил

280 г миди, разполовени хоризонтално

3 с.л. сметана за разбиване

3/4 ч безсолно масло, охладено, нарязано на малки парченца

Сол

Прясно смлян черен пипер

2 ч.л. пресен лимонов сок или на вкус

2 стръка зелен лук, нарязан или 1 малък стрък праз

 

Смесете виното, лука и джинджифила в тенджера и оставете да ври на умерен огън. Добавете мидите и сметаната и варете 1 - 2 минути. Извадете мидите с решетъчна лъжица. Увеличете огъня до умерено-висок и варете, докато течността се редуцира до 2 супени лъжици, добавете соковете от отцедените миди. Добавете маслото, без една чаена лъжичка, парче по парче. Подправя се със сол и черен пипер. Добавете лимоновия сок. Заделете соса настрана. Разтопете останалата 1 чаена лъжичка масло в малък тиган на силен огън. Добавете зеления лук и гответе около 30 секунди. Заделете. Сложете мидите в соса и затоплете. Затоплете блата във фурната за 2 минути. При поднасяне, поставете блата в затоплена чиния и напълнете с мидите. Поръсете със зелен лук.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта