Мексикански краставици пълнени със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 мексикански краставици (чайот), по около 450 г всяка
340 г скариди, сурови
4 с.л. масло
1 ч лук, ситно нарязан
1 ч.л. чесън, фино счукан
2 с.л. брашно
1 ч мляко
2 ч.л. настърган джинджифил - по желание
1/4 ч зелен лук, нарязан фино
1 жълтък
Прясно смлян черен пипер - на вкус
1/2 ч галета
1/4 ч наситнен пресен магданоз
1/2 ч настърган чедър
Срежете чайота на две по дължина. Поставете го в тенджера със студена вода със сол на вкус. Оставете да заври и оставете да къкри за 10 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Отцедете отново. С помощта на лъжица, издълбайте плътта и семената на всяка половина, като оставите около 0,3 см в кората. Заделете. Нарежете фино издълбания плод и семената. Трябва да се получи около 1 чаша. Обелете и почистете скаридите и ги нарежете едро. Трябва да се получи около 1 1/4 чаша. Заделете. Загрейте фурната до 210С. Разтопете половината масло в тенджера и задушете лука и чесъна. Гответе като се разбърква докато се позапържат. Поръсете с брашно и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Добавете млякото, като се разбърква бързо с телена бъркалка. Когато сосът се сгъсти и е гладък, добавете нарязания ситно плод със семената. Оставете да заври, като се разбърква, и добавете джинджифила и лука. Махнете от огъня и добавете жълтъка. Оставете да престои при стайна температура. Добавете скаридите, солта, черния пипер, 1/4 чаша галета и магданоза. Напълнете издълбаните половинки със сместа. Загладете отгоре. Смесете останалата 1/4 чаша галета и сиренето. Поръсете и притиснете леко с ръка. Покрийте с останалите 2 супени лъжици масло. Поставете в леко намазана тава и печете в продължение на 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ