Регистрация

Мароканско задушено с кус-кус

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
795
Оцени рецептата

За задушеното:

1 с.л. растително масло

1 1/2 ч нарязан лук

2 скилидки чесън; счукан

3/4 ч.л. сол; разделени

1 ч.л. канела, смляна

1/2 ч.л. джинджифил, смлян

1/2 ч.л. куркума, смляна

1/4 ч.л. индийско орехче, смляно

1/4 ч.л. червен пипер, смлян

2 ч вода

3 цели зърна карамфил

2 ч нарязани моркови

2 ч тиква, нарязана на кубчета

2 ч нахут, сварен или консервиран, отцеден и изплакнат

1 1/2 ч нарязан на кубчета сладък картоф

1/2 ч стафиди

1/3 ч нарязани сушени кайсии

3 с.л. кафява захар

За кус-куса:

1 ч кус-кус

1 3/4 ч вряща вода

За поръсване:

1/3 ч нарязани бланширани бадеми

 

На задушеното: В тенджера, загрейте маслото на средно-висока температура. Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате, докато омекнат. Добавете 1/2 чаена лъжичка сол и канелата, джинджифила, куркумата, индийското орехче и червения пипер, като се разбърква докато се абсорбират. Добавете вода и карамфила, оставете да кипне. Добавете морковите, тиквата, граха, сладките картофи, стафидите, кайсиите и кафявата захар и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито, като се разбърква от време на време, 40 до 45 минути, или докато картофите омекнат.

На кус-куса: През последните 5 минути от готвене на задушеното, поставете кус-куса в средна купа. Добавете вряща вода и останалата 1/4 чаена лъжичка сол. Оставете да престои 5 минути, след което разбъркайте с вилица. Сервирайте задушеното с кус-кус и поръсено с нарязани бадеми.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта