Регистрация

Мариновано пиле с лимони

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

2 ч зехтин

8 големи пилешки гърди, без кожа и кости

6 скилидки чесън, счукан

Сокът на 2 лимона

2 с.л. пресен риган, нарязан

1/8 ч.л. бял пипер

170 г сирене фета, нарязано на 8 филийки

 

Сложете зехтина в голям тиган. Добавете гърдите и ги покрийте хубаво със зехтин. Намажете с чесън пилешкото от всички страни. Поръсете с лимоновия сок. Овкусете с ригана и белия пипер. Покрийте съда и оставете в хладилника. Мариновайте месото в продължение на 24 часа в хладилника. Изпечете за 5 до 6 минути от всяка страна или до готовност на месото. Мажете пилешкото с маринатата през цялото време на готвене. Сложете изпеченото месо в чиния. Поставете филийка сирене върху всяка гърда.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта