Мариновани свински ребърца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 парчета свински ребърца
8 сушени люти чушлета
3/4 ч гореща вода
1/2 ч кетчуп
2 скилидки чесън
1/2 ч ябълков оцет
3 с.л. кафява захар
2 ч.л. сол
3 с.л. текила
1/2 ч зехтин
1/2 ч.л. кимион
1/8 ч.л. бахар
В голяма тенджера, смесете ребърцата с вода, така че да ги покрие, оставете да заври и оставете да къкри, като отстранявате пяната от повърхността за около 50 мин. Отцедете и подсушете.
През това време смесете в блендер лютите чушки, водата, кетчупа, чесъна, оцета, кафявата захар, солта, текилата, зехтина, кимиона и бахара на пюре. В плитка тава, покрийте ребрата щедро с част от чили соса, като запазите останалия сос в малка купа, покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за поне 8 часа или за една нощ.
Оставете ребрата да престоят на стайна температура в продължение на 1 час и ги сложете върху сгорещена и намаслена скара за около 6 мин. от всяка страна или до готовност. Сложете заделения чили сос в малка тенджера и сгорещете за 3 мин. Поднесете с ребрата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ