Регистрация

Люто-кисело зеле

Автор:
yordanka
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
635
Оцени рецептата

5 листа зеле напа

3 с.л. фъстъчено олио

4 малки сушени люти чушки

1/2 с.л. сечуански пипер

1/2 ч.л. сол

1 с.л. светъл соев сос

1/2 с.л. захар на пясък

1/2 с.л. оризов оцет

1 ч.л. сусамово олио

 

Разделете, измийте и подсушете листата зеле. Сложете ги едно върху друго и нарежете напречно на парчета от по 3 см. Счукайте фино или смелете пипера. Смесете захарта със соевия сос и заделете. Сгорещете уока на умерен огън и добавете олиото. Изчакайте 30 секунди. Запържете целите люти чушки, докато просто почернят. Бързо добавете пипера. Когато усетите аромата ум, избутайте в едната страна на тигана и увеличете огъня до силен. Добавете солта и зелето. Разклащайте съда, докато зелето поомекне, в продължение на няколко минути. Добавете сместа със соев сос и захар. Когато захарта се разтопи, смесете със зелето, след това поръсете всичко с оцет. Разклащайте съда на силен огън за 20 сек. Добавете сусамовото олио; разклатете за кратко; отстранете и поднесете в чиния.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта