Регистрация

Лимоново пиле с ориз

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ивици

Сол

Прясно смлян черен пипер

Червен пипер

1 с.л. олио

1 ч ориз

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1 3/4 ч пилешки бульон

Сокът на 1 лимон

За гарниране:

Прясно нарязан магданоз

 

Поръсете пилешкото със сол, черен и червен пипер. Запържете в зехтина в голям тиган на силен огън. Добавете останалите съставки, без магданоза и оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри около 20-55 минути, докато оризът омекне и течността се абсорбира. Разбъркайте с вилица. Украсете с магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта