Регистрация

Лимоново пиле с босилек

Автор:
Юлия
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

2 бр. пилешки гърди

450 г гъби

1 лимон, нарязан на тънки резени

1 ч доматен сос – 226 г

нарязан пресен босилек

6 стръка сибирски лук, нарязани

1/4 ч бяло вино

1/2 ч моцарела, настъргана (или пармезан)

1 ч ориз, запарен

 

Пилешките гърди могат да се нарежат на четири парчета или на хапки.В дълбок тиган запържваме леко пилето и гъбите в половината бяло вино с босилека, лимона и лука, до готовност. Наливаме останалото вино (или допълнително), ако е необходимо. Добавяме доматения сос, покриваме и оставяме да къкри за 20 минути, или докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. Когато е готово, сервираме върху ориз на пара. Поръсваме с пармезан или моцарела (не прекалено много) и малко лук.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта