Регистрация

Лимонов ориз с пуешко

Автор:
ivanova
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
649
Оцени рецептата

1 ч нарязан зелен лук - (около 9 средно големи стръка)

1 ч пилешки бульон

2 скилидки чесън, фино нарязан

680 г пуешки гърди, нарязани на ленти

3 ч кафяв или бял ориз

1/3 ч прясно изцеден лимонов сок

1 с.л. каперси, изплакнати и отцедени

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. пипер

3 с.л. нарязан пресен магданоз

 

Задушете лука, бульона и чесъна в тиган на умерен огън за 3 минути, като се разбърква от време на време, докато лукът омекне. Добавете пуешкото. Гответе 3 минути. Добавете останалите съставки, без магданоза. Гответе около 3 минути или докато оризът се сгорещи и пуешкото побелее; отстранете от огъня. Добавете магданоза.

 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта