Лимонов ориз с пуешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч нарязан зелен лук - (около 9 средно големи стръка)
1 ч пилешки бульон
2 скилидки чесън, фино нарязан
680 г пуешки гърди, нарязани на ленти
3 ч кафяв или бял ориз
1/3 ч прясно изцеден лимонов сок
1 с.л. каперси, изплакнати и отцедени
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.л. пипер
3 с.л. нарязан пресен магданоз
Задушете лука, бульона и чесъна в тиган на умерен огън за 3 минути, като се разбърква от време на време, докато лукът омекне. Добавете пуешкото. Гответе 3 минути. Добавете останалите съставки, без магданоза. Гответе около 3 минути или докато оризът се сгорещи и пуешкото побелее; отстранете от огъня. Добавете магданоза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ