Регистрация

Лапад с пушен джолан

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
871
Оцени рецептата

900 г лапад

900 г зеле

3 пушени свински джолана

3 л вода

1 с.л. сол

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч.л. захар

1 ч.л. листа мащерка

4 средно големи картофа, обелени и нарязани на четвъртинки

 

1. Измийте хубаво и отцедете много добре лапада. Отстранете дебелите стъбла. Нарежете зелето наедро и заделете.

2. Сложете джоланите в студена вода, колкото да ги покрие и оставете на силен огън. Оставете да заври и намалете огъня; оставете да къкри, покрито, докато почти омекне, около 1 1/2 часа.

3. Добавете нарязания лапад, солта, пипера, захарта и мащерката. Гответе 30 минути. Добавете зелето и картофите и варете, докато всички зеленчуци омекнат,  около 30 минути. Проверете подправките и поднесете горещо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта