Лапад с пушен джолан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г лапад
900 г зеле
3 пушени свински джолана
3 л вода
1 с.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч.л. захар
1 ч.л. листа мащерка
4 средно големи картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
1. Измийте хубаво и отцедете много добре лапада. Отстранете дебелите стъбла. Нарежете зелето наедро и заделете.
2. Сложете джоланите в студена вода, колкото да ги покрие и оставете на силен огън. Оставете да заври и намалете огъня; оставете да къкри, покрито, докато почти омекне, около 1 1/2 часа.
3. Добавете нарязания лапад, солта, пипера, захарта и мащерката. Гответе 30 минути. Добавете зелето и картофите и варете, докато всички зеленчуци омекнат, около 30 минути. Проверете подправките и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ