Къри скариди с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло
680 г големи скариди - белени и почистени
1 ч нарязан лук
1 с.л. къри на прах
3/4 ч бита сметана
3/4 ч бутилиран миден сос
3 с.л. манго чътни
сварен бял ориз
нарязан зелен лук
Разтопете 1 с.л. масло в голяма тенджера на умерена температура. Поръсете скаридите със сол и пипер. Добавете ги в тигана и запържете леко докато са почти непрозрачни в средата за около 2 минути. С решетъчна лъжица, прехвърлете скаридите в купа. Добавете останалата 1 супена лъжица масло в тигана. Добавете лука и запържете 3 минути. Поръсете с къри на прах. Разбърква се, докато лукът омекне, около 1 минута. Добавете сметана, сока от миди и чътнито. Варете, докато сосът е достатъчно гъст, че да покрие лъжица, като се разбърква от време на време, за 8 минути. Върни скаридите и всички събирали се сокове в тигана. Гответе, докато скаридите са непрозрачни в центъра, около 1 мин. Сложете ориза в чинии. Покрийте със скариди, сос и зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ