Регистрация

Къри скариди с ориз

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

2 с.л. масло

680 г големи скариди - белени и почистени

1 ч нарязан лук

1 с.л. къри на прах

3/4 ч бита сметана

3/4 ч бутилиран миден сос

3 с.л. манго чътни

сварен бял ориз

нарязан зелен лук

 

Разтопете 1 с.л. масло в голяма тенджера на умерена температура. Поръсете скаридите със сол и пипер. Добавете ги в тигана и запържете леко докато са почти непрозрачни в средата за около 2 минути. С решетъчна лъжица, прехвърлете скаридите в купа. Добавете останалата 1 супена лъжица масло в тигана. Добавете лука и запържете 3 минути. Поръсете с къри на прах. Разбърква се, докато лукът омекне, около 1 минута. Добавете сметана, сока от миди и чътнито. Варете, докато сосът е достатъчно гъст, че да покрие лъжица, като се разбърква от време на време, за 8 минути. Върни скаридите и всички събирали се сокове в тигана. Гответе, докато скаридите са непрозрачни в центъра, около 1 мин. Сложете ориза в чинии. Покрийте със скариди, сос и зелен лук.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта