Регистрация

Кнедли по селски

Автор:
трайкова
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
378
Оцени рецептата

2 кг ребърца

Сол и черен пипер

2 с.л. мазнина

1 буркан кисело зеле (310 г)

1 ч.л. семена кимион

1 1/4 ч сгъстено мляко

1/4 ч картофено пюре на прах

1 яйце, леко разбито

1 1/2 ч брашно - пресято

1 ч.л. бакпулвер

 

Нарежете ребрата на порции; подправете със сол и черен пипер на вкус. Разтопете мазнината в голям тиган. Добавете ребрата и гответе, докато леко покафенеят от всички страни. Добавете 1 л вода, 1/1 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Оставете да заври и сложете капак. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 1 час. Добавете киселото зеле и семената кимион. Оставете на слаб огън за още 30 минути. Смесете 1/2 чаша вода и 1/2 чаша кондензирано мляко в тенджера. Оставете да заври и добавете картофеното пюре. Отстранете от огъня; разбийте с яйцето и останалото мляко. Пресейте брашното с 1 ч.л. сол и бакпулвера. Добавете към сместа с картофеното пюре, като се разбърква, за да се смеси добре. Капнете по чаена лъжичка от кнедлите в кипящото зеле. Варете на умерен огън за 5 минути. Покрийте с капак и гответе още 10 минути. Поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта