Регистрация

Класически пилешки гърди с пармезан

Автор:
Силвето
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
863
Оцени рецептата

450 г пилешки гърди, без кожа и кости, изтънени с чукче за месо

2 яйца, леко разбити

3/4 ч галета

1 с.л. олио

1 буркан готов сос за пилешко

3/4 ч настъргана моцарела

3 с.л. настърган пармезан

170 г яйчени спагети

 

Загрейте фурната до 180С.

Потопете месото в яйце, после в галета така че да се покрие хубаво. В голям тиган, сгорещете олиото и прибавете пилешкото. Изпържете от двете страни докато покафенее леко и отцедете. Изсипете 1/2 ч сос в квадратна тава. Подредете пилешкото отгоре и покрийте равномерно с 3/4 ч сос. Поръсете със сирената. Пече се 25 минути или до покафеняване. Сварете пастата според указанията на опаковката; отцедете. Загрейте останалия сос. Сложете спагетите в чиния и полейте със соса. Подредете порциите пиле отгоре.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта