Регистрация

Киш с маслини

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
548
Оцени рецептата

680 г картофи, настъргани

1/4 ч масло - разтопено

1 консерва от 115 г зелено чили, без семената

1 ч настъргано сирене

1 ч настърган Чедър

1 ч пикантни маслини, нарязани на филийки

1/2 ч мляко

2 яйца

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

 

Притиснете картофите между листове восъчна хартия, за да отцедите излишната влага. Натиснете здраво върху дъното на тавичка за пай, за да се образува коричка. Намажете с разтопено масло. Печете на 210С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Разпределете равномерно чилито, сиренето и маслините върху картофения блат. Разбийте млякото с яйцата, солта и черния пипер. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете на 180 градуса за 30 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта