Киш с гъбен блат
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г гъби, нарязани едро
5 с.л. масло или маргарин
1/2 ч фино натрошени крекери
3/4 ч нарязан зелен лук
2 ч (225 г) настърган кашкавал
1 чаша извара
3 яйца
1/4 ч.л. лют пипер
1/4 ч.л. червен пипер
В тиган на умерен огън, запържете леко гъбите в 3 супени лъжици масло, докато поомекнат. Добавете натрошените крекери, а след това изсипете сместа в добре намазана тавичка за пай. Натиснете гъбената смес равномерно върху дъното и по стените на съда. Разтопете останалите 2 супени лъжици масло, добавете лука и запържете, докато поомекне. Разпределете лучената смес върху блата и се поръсва равномерно с настърган кашкавал. В блендер, разбийте изварата, яйцата и лютия червен пипер до гладкост. Изсипете сместа в пая и се поръсва с червен пипер. Пече се на 180С във фурната, докато нож, поставен в центъра излезе чист, около 20 до 25 минути. Оставете да престои 10 - 15 минути преди да нарежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ