Регистрация

Киш с гъбен блат

Автор:
benito
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
469
Оцени рецептата

225 г гъби, нарязани едро

5 с.л. масло или маргарин

1/2 ч фино натрошени крекери

3/4 ч нарязан зелен лук

2 ч (225 г) настърган кашкавал

1 чаша извара

3 яйца

1/4 ч.л. лют пипер

1/4 ч.л. червен пипер

 

В тиган на умерен огън, запържете леко гъбите в 3 супени лъжици масло, докато поомекнат. Добавете натрошените крекери, а след това изсипете сместа в добре намазана тавичка за пай. Натиснете гъбената смес равномерно върху дъното и по стените на съда. Разтопете останалите 2 супени лъжици масло, добавете лука и запържете, докато поомекне. Разпределете лучената смес върху блата и се поръсва равномерно с настърган кашкавал. В блендер, разбийте изварата, яйцата и лютия червен пипер до гладкост. Изсипете сместа в пая и се поръсва с червен пипер. Пече се на 180С във фурната, докато нож, поставен в центъра излезе чист, около 20 до 25 минути. Оставете да престои 10 - 15 минути преди да нарежете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта