Регистрация

Китайски пилешки крилца

Автор:
Жана
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
509
Оцени рецептата

10 пилешки крилца

1 белтък, леко разбит

1/3 ч царевично нишесте, смесено с:

1 ч.л. бакпулвер

Фъстъчено олио за пържене

За маринатата:

1 ч.л. китайска подправка 5 подправки

1/2 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. оризово вино

1 ч.л. соев сос

 

Почистете крилцата. Срежете между ставите. Мариновайте в продължение на 1 час. Добавете белтъка. Покрийте крилцата равномерно. Оваляйте в сместа с царевично нишесте. Изпържете на маслена баня за 3 минути. Отцедете. Оставете да изстине. Изпържете втори път точно преди сервиране.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта