Регистрация

Касерола с ечемик

Автор:
Ivko
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

4 с.л. масло

2 средно големи глави лук, нарязан

225 г гъби, нарязани на филийки

1 1/2 ч ечемик

3 ч пилешки или телешки бульон

1/4 с.л. сол

1/4 с.л. пипер

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Разтопете маслото в голяма йенска тенджера. Гответе за около 2 минути на умерен огън. Добавете гъбите и запържете леко в продължение на 5-7 минути. Добавете ечемика. Сотирайте, докато леко покафенее. Прибавете 2 чаши от бульона, солта и черния пипер. Оставете да заври. Покрийте с капак и се пече 45 минути. Добавете останалия бульон. Върнете във фурната и печете още 30 минути. Гарнира се със ситно нарязан магданоз. 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта