Ивановски наденички с ориз на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
На Ивановден се готви наденица, кървавица или луканка с гарнитура. Но в средата на седмицата малцина домакини имат време за пипкава манджа. Затова предлагам една лесна рецепта, която превръща суровата наденица и обикновения ориз в празнично делнично ястие, което се прави за минути.
Необходими продукти:
4-5 сурови наденици (свински или свинско с телешко)
300 г ориз
5 с.л. олио или 3 с.л. свинска мас (с мас е по-вкусничко)
700 мл вода
4 с.л. доматено пюре
2 с.л. вегетина
лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
Ориза измийте в цедка под течаща вода и прехвърлете в тава. Разбийте във водата доматеното пюре и залейте. Добавете вегетината, лют и черен пипер по желание и олиото.
Нарежете всяка наденица на по 3-4 парчета. Подредете парчетата в тавата при ориза. Бутнете тавата във фурната, предварително загрята на 200 градуса и след 45 минути елате да си извадите готовото ястие от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ