Регистрация

Зелеви сармички

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

2,4 кг зеле

1 ч просо

50 г свински гърди, ситно нарязани

2 моркова

1 глава лук

2 с.л. брашно

4 с.л. доматено пюре

8 с.л. заквасена сметана

2 с.л. масло

2 ч вода или бульон, колкото е необходимо

люти чушки и сол, на вкус

2 яйца, разбити

 

Полейте с вряща вода една зелка, почистена от кочана. Отделете листата и грубите части. Нарежете лука и морковите фино и запържете леко, докато лукът започне да покафенява. Измийте просото добре, покрийте с вода и оставете да заври. Отцедете (но заделете малко бульон) и смесете с нарязаното свинско и сместа от чушки, моркови / лук, сол и сурови яйца. Смесете хубаво с ръце, след това разделете части от сместа върху зелевите листа и навийте на плътни сармички, като подгънете краищата. Като приключите с навиването на зелевите сармички, ги сложете ги в дълбока тенджера с капак или гювеч и добавете дресинга със заквасената сметана. Сварете добре, отцедете, осолете и сервирайте.

За дресинга със заквасена сметана: Запържете брашното в маслото. Добавете доматеното пюре и заквасената сметана и малко бульон от просото.

Друг вариант: Поставете зелевите сармички в голяма тава, полейте с дресинга със заквасената сметана, без да го разреждате, покрийте сармичките и печете на 160ºС за около един час.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта