Регистрация

Запържена пилешка кайма по китайски

Автор:
пеева
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

900 г пилешка кайма

2 с.л. фъстъчено олио

2 скилидки чесън, счукан

10 пресни водни кестена, обелени и ситно нарязани

1/2 ч наситнени бамбукови кълнове

6 китайски черни гъби, накиснати, отцедени и наситнени

4 стръка зелен лук, нарязан ситно

6 сушени стриди (по желание), накиснати, отцедени и наситнени

1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил

1/2 ч пилешки бульон

1 ч.л. захар

2 с.л. светъл соев сос

2 с.л. оризово вино

1 с.л. сос от стриди

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 с.л. студен пилешки бульон

 

Изпържете каймата, като разбърквате в олиото с чесъна на силен огън, докато се е покафенее леко. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре и добавете пилешкия бульон, захарта, соевия сос, оризовото вино и соса от стриди. Оставете сместа да заври и се добавя царевичното нишесте, разтворено в бульона. Прехвърлете сместа в чиния и поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта