Запържена пилешка кайма по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г пилешка кайма
2 с.л. фъстъчено олио
2 скилидки чесън, счукан
10 пресни водни кестена, обелени и ситно нарязани
1/2 ч наситнени бамбукови кълнове
6 китайски черни гъби, накиснати, отцедени и наситнени
4 стръка зелен лук, нарязан ситно
6 сушени стриди (по желание), накиснати, отцедени и наситнени
1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил
1/2 ч пилешки бульон
1 ч.л. захар
2 с.л. светъл соев сос
2 с.л. оризово вино
1 с.л. сос от стриди
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 с.л. студен пилешки бульон
Изпържете каймата, като разбърквате в олиото с чесъна на силен огън, докато се е покафенее леко. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре и добавете пилешкия бульон, захарта, соевия сос, оризовото вино и соса от стриди. Оставете сместа да заври и се добавя царевичното нишесте, разтворено в бульона. Прехвърлете сместа в чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ