Регистрация

Заек със сос грейви

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
842
Оцени рецептата

1 заек

1 морков

1 глава лук

4 цели зърна карамфил

680 г кости

2 л студена вода

1 ч портвайн

Сол и пипер

Щипка индийско орехче

Микс от подправки

Олио за пържене

 

1. Отстранете вътрешната от заека, като внимавате да запазите гъстата кръв.

2. Нарежете заека на порции при ставите. Измийте главата, сърцето и черния дроб в малко студена подсолена вода, сложете в тенджера с кръвта и костите, които също са били измити.

3. Добавете студената вода и една чаена лъжичка сол и оставете да заври. Отстранете пяната от повърхността, добавете билките, завързани в парче тензух, добавете също пипера и индийското орехче.

4. Остържете и измийте моркова, обелете лука и забодете карамфила в него; добавете ги в бульона, оставете да къкри в продължение на три или четири часа; Отстранете пяната от повърхността.

5. Оваляйте заешкото в брашно и запържете в сгорещеното разтопено масло докато покафенее от всички страни. Сложете в голяма йенска тенджера. Смесете малко брашно на гладка паста с вода. Когато бульонът е готов, го прецедете в друга тенджера и добавете брашнената паста, разбърква се добре и се вари в продължение на няколко минути.

6. Прецедете соса върху заека, така че леко да го покрие. Поставя се в умерено гореща фурна и се вари в продължение на около два часа. Точно преди да сервирате, добавете портвайна.

7. За да поднесете, сложете порция заешко в чиния и полейте леко със соса грейви. Поднесете останалия сос отделно. Сервира се със сладко от червени боровинки.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта