Заек с картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг заек, нарязан на 8 парчета, изплакнат и подсушен
8 средно големи червени картофа, нарязани на четвъртинки
24 големи скилидки чесън
6 с.л. зехтин
115 г бекон, нарязана на кубчета от по 2-3 см
6 с.л. пресни листа розмарин ИЛИ
2 с.л. сушен розмарин
2 ч.л. едросмляна черен пипер
Едра сол на вкус (по желание )
6 стръка розмарин, за украса
1. Загрейте фурната до 200 градуса.
2 . Поставете картофите и чесъна в голяма плитка тава. Поръсете с 1 супена лъжица зехтин и разбъркайте хубаво. Пече се в продължение на 30 минути.
3. Докато картофите и чесънът се пекат, смесете бекона и 2 супени лъжици от олиото в голям тиган и поставете на слаб огън. Запържете само докато беконът започне да покафенява. След това извадете бекона с решетъчна лъжица и го оставете настрана.
4. Задушете заека в тиган, до покафеняване и заделете. Запазете 2 супени лъжици от мазнината в тигана.
5 . Извадете тавата от фурната и намалете фурната до 180 градуса.
6. Сложете заека, розмарина, черния пипер и солта в запазената мазнина, заедно с останалите 3 супени лъжици олио в тавата с картофите и чесъна. Разбъркайте много добре и върнете във фурната. Пече се в продължение на 20 минути.
7. Поръсете бекона отгоре и се пече , докато месото е крехко и зеленчуците са златисти, още 20 минути.
8. Подредете сместа върху затоплена чиния и гарнирайте с розмарин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ