Регистрация

Заек с картофи

Автор:
hodjeva
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
893
Оцени рецептата

2 кг заек, нарязан на 8 парчета, изплакнат и подсушен

8 средно големи червени картофа, нарязани на четвъртинки

24 големи скилидки чесън

6 с.л. зехтин

115 г бекон, нарязана на кубчета от по 2-3 см

6 с.л. пресни листа розмарин ИЛИ

2 с.л. сушен розмарин

2 ч.л. едросмляна черен пипер

Едра сол на вкус (по желание )

6 стръка розмарин, за украса

 

1. Загрейте фурната до 200 градуса.

2 . Поставете картофите и чесъна в голяма плитка тава. Поръсете с 1 супена лъжица зехтин и разбъркайте хубаво. Пече се в продължение на 30 минути.

3. Докато картофите и чесънът се пекат, смесете бекона и 2 супени лъжици от олиото в голям тиган и поставете на слаб огън. Запържете само докато беконът започне да покафенява. След това извадете бекона с решетъчна лъжица и го оставете настрана.

4. Задушете заека в тиган, до покафеняване и заделете. Запазете 2 супени лъжици от мазнината в тигана.

5 . Извадете тавата от фурната и намалете фурната до 180 градуса.

6. Сложете заека, розмарина, черния пипер и солта в запазената мазнина, заедно с останалите 3 супени лъжици олио в тавата с картофите и чесъна. Разбъркайте много добре и върнете във фурната. Пече се в продължение на 20 минути.

7. Поръсете бекона отгоре и се пече , докато месото е крехко и зеленчуците са златисти, още 20 минути.

8. Подредете сместа върху затоплена чиния и гарнирайте с розмарин.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта