Заек с кайсии в сос каберне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 заек
1 ч Каберне Совиньон
30 мл червен винен оцет
2 скилидки чесън, небелен
Букет гарни
140 г сушени кайсии
Сол
Пипер, смлян
3 с.л. фъстъчено олио
4 с.л. масло
1 ч заешки соса Демиглас
Обезкостете заека и нарежете месото на кубчета. Мариновайте месото във виното и оцета с чесъна и букета гарни за 12 часа, като покриете заека с тензух, така че да не ще пресъхне. Накиснете кайсиите в студена вода за 1 час, след това отцедете. Отцедете заека, запазвайки маринатата и всичко в нея. Подсушете месото добре и подправете със сол и черен пипер. Загрейте олиото и 2 супени лъжици масло. Добавете месото и запържете от всички страни (около 20 минути, докато месото е сиво). Добавете чесъна, букета гарни, заделената марината, кайсиите и соса Демиглас. Изрежете кръг от восъчна хартия, намажете леко с масло и се поставя върху месото. Покрийте съда и оставете да къкри за 20 - 30 минути. Отстранете букета гарни. Извадете и обелете скилидките чесън. Намачкайте ги с останалото масло на паста. Извадете месото и кайсиите от соса и дръжте на топло. Добавете чесновата паста малко по малко в соса. Подредете заешкото и кайсиите в чиния за сервиране и се покрива със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ