Регистрация

Жълт ориз със скариди

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
896
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

1 малка глава лук, нарязан

1 малка зелена чушка, нарязана

1 скилидка чесън, счукан

1 стрък магданоз

1 голям зрял домат, белен, без семената и нарязан

1 дафинов лист

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. кимион

1/4 ч.л. мащерка

Щипка шафран, препечен

450 г скариди, сурови и обелени

1 ч гореща вода

1/4 ч сухо бяло вино

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. сол

1/2 ч.л. лют сос

2 ч ориз с дълги зърна

2 1/2 ч вода

1/2 ч бира

Сварен грах

Ленти печена чушка

Магданоз

 

Сгорещете зехтина в дълбок тиган. Запържете лука и чушката до прозрачност. Добавете чесъна, магданоза, доматите, дафиновия лист, индийското орехче, кимиона и мащерката. Разбъркайте хубаво, покрийте и варете на слаб огън за 15 минути. Добавете скаридите и гответе докато порозовеят. Шафранът се разтваря в 1 чаша гореща вода. Смесете с виното, лимоновия сок, солта и лютия сос. Изсипете в съда, разбъркайте и гответе покрито за още 10 мин. Сега добавете ориза и 2 1/2 чаши вода. Разпределете съставките равномерно в съда. Оставете да заври, разбъркайте само веднъж и сложете в предварително загрята на 160С фурна за 20 мин. Извадете от фурната, свалете капака и гарнирайте с грах, печена чушка и магданоз. Полейте с бирата. Покрийте отново и се оставя да престои петнайсет минути преди да сервирате.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта