Регистрация

Екзотична пилешка супа с царевица и юка

Автор:
alexander
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
1899
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч неподправен пилешки бульон

4 кочана жълта царевица, почистени и нарязани на кръгчета от по 2,5 см

1,3 кг пилешки гърди, нарязани

2 ч.л. сладък червен пипер

1 ч лук, ситно нарязан на кубчета

3 ч мляко

2 големи плода от юка, обелени и нарязани на кубчета

1 лайм, изстискан

 

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Запържете парчетата пилешко в маслото, докато вече не са розови. Извадете пилешкото с решетъчна лъжица и поставете в купа. Сложете лука, чесъна, лютия червен пипер и сладкия червен пипер в тенджера и запържете, като се разбърква, докато лукът е прозрачен и се е покрил хубаво с пипер. Добавете бульона, млякото, юката, царевицата и пилешкото в тенджерата. Оставете почти да заври след това намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, за около 1 час или докато юката омекне. Сваля се от огъня и се прибавя сокът от лайм. Сервирайте с препечен хляб.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта