Джамбалая със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
680 г свинско, нарязано на кубчета от по 3 см
1 ч нарязан лук
1/2 ч нарязан зелен лук
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1/4 ч фино нарязана зелена чушка
1/2 ч сухо бяло вино
1/2 ч.л. сушена мента, натрошена
1 с.л. нарязан чесън
1 1/2 ч ориз с дълги зърна
Сол на вкус
лют сос или
лют червен пипер (на вкус)
бульон или вода
В голяма тенджера, загрейте олиото и запържете свинското месо; извадете от съда. Добавете лука, зеления лук, магданоза и чушката и гответе, докато лукът покафенее. При разбъркване, добавете виното, ментата, чесъна, ориза, месото, солта, лютия сос и достатъчно вода (или бульон), така че да покрие ориза на 1 см. Продължете готвенето на средно-висока температура, като се разбърква от време на време. Сложете и бульона и оставете да заври; варете, докато вече не се вижда на повърхността; разбъркайте отново и намалете огъня. Покрийте съда и оставете да къкри в продължение на най-малко 1 час преди да повдигнете капака. След това проверете ориза, разбъркайте, покрийте отново и оставете да се задушава на пара още 15 до 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ