Джамбалая с пушена наденица и шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Подправки:
4 цели дафинови листа
1 ч.л. сол
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л. семена синап
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сасафрас на прах, по желание
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сушена мащерка
4 с.л. маргарин
170 г пушена шунка, нарязана на кубчета
170 г пушена наденица
1 1/2 ч нарязан зелен лук
1 1/2 ч фино нарязана целина
1 ч нарязана зелена чушка
1 1/2 ч.л. чесън; счукан
2 ч ориз
4 ч телешки или пилешки бульон
Смесете подправките в малка купа и оставете настрана. Разтопете маргарина на силен огън. Добавете шунката и наденицата и запържете за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете лука, целината, чушките, микса от подправки и чесъна. Разбъркайте добре и продължете да готвите до покафеняване, около 10-12 минути, като се разбърква от време на време и дъното се остъргва добре. При разбъркване се добавя оризът и се готви 5 минути, като се разбърква и остъргва дъното на тигана понякога. Добавете бульона и разбъркайте хубаво. Оставете сместа да заври; намалете огъня и оставете да къкри, докато оризът поомекне, около 20 минути, като се разбърква от време на време към края на времето за готвене. Изхвърлете дафиновия лист и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ