Джамбалая
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 стръка целина, подрязани и нарязани на филийки
2 сладки чушки, нарязани на филийки
1 средно голяма глава червен лук, обелен и нарязан на 4
1 средно голяма глава бял лук, обелен и нарязан на 4
1 средно голяма глава жълт лук, обелен и нарязан на 4
1 глава чесън, разделена на скилидки, обелени
1 малка връзка пресен босилек
1 малка връзка пресен риган
1/2 връзка прясна мащерка
3 консерви домати, по 790 г, нарязани
2 ч сушени домати, нарязани на парчета
900 г пилешко филе, нарязано на хапки
450 г пилешки крилца, подрязани
5 дафинови листа
4 с.л. чили на прах, не много люто
900 г наденица
900 г тигрови скариди, обелени и почистени
Сол
Горещ сварен ориз
Пюрирайте целината, чушките, лука, чесъна и билките (с изключение на дафиновия лист) в кухненски робот. Прехвърля се в голяма тенджера; добавете консервираните и сушените домати, пилешкото, дафиновите листа и чилито. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 35 мин. Докато сместа ври, нарежете тънко наденицата и изпечете на 180С във фурната за около 15 минути. Добавете я в тенджерата и намалете котлона до слаб. Гответе около 30 минути. Добавете скаридите и гответе още 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ