Регистрация

Джамбалая

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
505
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/4 чаша масло

1 ч лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

800 г консерва домати

1/2 ч ориз с дълги зърна

1 ч.л. сушен босилек

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч.л. лют червен пипер

1 с.л. микс за супа

1/2 ч зелена чушка; нарязана

1/2 ч целина, нарязана

1/4 ч сушен магданоз

450 г сурови скариди

3 пилешки гърди, сварени, нарязани на кубчета

6 нарязани гъби

 

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в плътно покрита тенджера. Добавете лука и задушете на слаб огън за 5 минути. Добавете доматите, заедно със сока и оставете да заври. Поръсете ориза върху доматите. Добавете солта, лютия червен пипер и микса за супа. Гответе 15 минути. След това добавете зелената чушка, целината, магданоза и босилека. Ако е необходимо, добавете малко вода или доматен сок и варете още 5 минути. Прехвърлете в йенска тенджера и добавете скаридите, пилешкото и соковете, заедно с нарязаните гъби. Покрийте с капак. Печете 15 минути на 180 градуса до готовност на скаридите.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта