Дажмбалая с пиле и наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 малко пиле
1 голям стрък целина
1 ч дългозърнест ориз
450 г шунка, нарязана на кубчета
1 ч лук, нарязан
3/4 ч пресен магданоз, нарязан фино
1 голям дафинов лист
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. сос табаско
2 големи глави лук
3 скилидки чесън
450 г свински пушени наденички
1/2 ч масло или маргарин (1 бучка)
1 ч зелена чушка, нарязана
1 консерва (170 г) доматено пюре
1/4 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. пипер
1/4 ч зелен лук; нарязан
Начин на приготвяне:
Сложете пилето, 1 глава лук, (срязана наполовина), целината и 1 скилидка чесън в тенджера. Покрийте с вода. Гответе в продължение на около 1 час или докато пилето омекне. Сварете 2 чаши ориз в 5 чаши пилешки бульон (20 до 25 минути или докато течността се абсорбира.) Обезкостете пилето и нарежете наденичките на малки кубчета. Изпържете наденичките и шунката, докато леко покафенеят. Извадете месото от съда и добавете маргарина. Запържете 1 глава нарязан лук, черен пипер и 1/2 чаша ситно нарязан магданоз, докато омекнат. Добавете пилето, наденицата и шунката при зеленчуците. Добавете 2 скилидки счукан чесън, доматеното пюре, дафиновия лист, мащерката, солта, черния пипер и соса табаско. Добавете сварените ориз и се разбърква много добре. Варете на умерен огън за 15 минути. Разбърква се често. Отстранете дафиновия лист и разбъркайте с 1/4 чаша нарязан магданоз и 1/4 чаша нарязан зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ