Регистрация

Дажмбалая с пиле и наденица

Автор:
hodjeva
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
433
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 малко пиле

1 голям стрък целина

1 ч дългозърнест ориз

450 г шунка, нарязана на кубчета

1 ч лук, нарязан

3/4 ч пресен магданоз, нарязан фино

1 голям дафинов лист

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. сос табаско

2 големи глави лук

3 скилидки чесън

450 г свински пушени наденички

1/2 ч масло или маргарин (1 бучка)

1 ч зелена чушка, нарязана

1 консерва (170 г) доматено пюре

1/4 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч зелен лук; нарязан

 

Начин на приготвяне:

Сложете пилето, 1 глава лук, (срязана наполовина), целината и 1 скилидка чесън в тенджера. Покрийте с вода. Гответе в продължение на около 1 час или докато пилето омекне. Сварете 2 чаши ориз в 5 чаши пилешки бульон (20 до 25 минути или докато течността се абсорбира.) Обезкостете пилето и нарежете наденичките на малки кубчета. Изпържете наденичките и шунката, докато леко покафенеят. Извадете месото от съда и добавете маргарина. Запържете 1 глава нарязан лук, черен пипер и 1/2 чаша ситно нарязан магданоз, докато омекнат. Добавете пилето, наденицата и шунката при зеленчуците. Добавете 2 скилидки счукан чесън, доматеното пюре, дафиновия лист, мащерката, солта, черния пипер и соса табаско. Добавете сварените ориз и се разбърква много добре. Варете на умерен огън за 15 минути. Разбърква се често. Отстранете дафиновия лист и разбъркайте с 1/4 чаша нарязан магданоз и 1/4 чаша нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта