Гъмбо със скариди и пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г половинки пилешки гърди, без кожата
2 л вода
1/2 чаша брашно
2 чаша лук, нарязан
1 3/4 чаши целина, нарязана
1 1/2 чаши зелени чушки, нарязани
1/2 чаша зелен лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
2 супени лъжици растително масло
1 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1 чаена лъжичка сушен риган
1/2 чаена лъжичка черен пипер
3 дафинови листа
410 мл пилешки бульон, консерва
226 г доматено пюре
225 г пушена наденица, нарязана на парчета
450 г скариди, пресни, небелени, среден размер
горещ сварен ориз
Сложете пилешкото и водата в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 45 минути или докато пилето се свари. Извадете месото от бульона; заделете да се охлади. Прецедете бульона, ако е необходимо и се прехвърля в голям контейнер; заделете. Обезкостете и нарежете пилето; заделете.
Сложете брашното в тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути до 1 час или до много кафяво; като разбърквате на всеки 15 минути. Заделете. Запържете лука и следващите 4 съставки в маслото в тенджера на средно силен огън, като се разбърква непрекъснато, докато омекнат. Добавете запеченото брашно, мащерката и следващите три съставки, като се разбърква, до гладкост. Добавете заделения бульон, пилето, консервирания бульон, доматено пюре и наденицата. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 1 час. Обелете и почистете скаридите; добавете ги в бульона. Покрийте и оставете да къкри 10 минути или докато скаридите порозовеят. Извадете и изхвърлете дафиновите листа. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ