Глазирани свински пържоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
1/4 ч мед
1/4 ч бяло вино
3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 с.л. соев сос
За пържолите:
680 г свински котлети
Зеленчуков готварски спрей
За соса за с мед и горчица:
1 1/2 ч пилешки бульон
1/2 ч дижонска горчица
1/2 ч мед
2 с.л. лук шалот, счукан
1 с.л. червен пипер
1 с.л. царевично нишесте
1/4 ч бяло вино
В плитка чиния или затваряща се найлонова торбичка, комбинирайте всички съставки за маринатата. Добавете пържолите и мариновайте за най-малко 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете пържолите от маринатата и я заделете. Напръскайте тиган със спрей за готвене и сложете на умерен огън. Добавете маринованите свински пържоли и запържете от всички страни. Сложете месото в тавичка за печене и полейте със заделената марината. Печете 25-35 минути или до пълна готовност на месото. Извадете от фурната и глазирайте всеки свински котлет с по 1/2 чаша от соса с мед и горчица. За да направите соса: В тенджера, смесете пилешкия бульон, дижонската горчица, меда, лука и червения пипер. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Разтворете царевичното нишесте в бялото вино в малка купа. Добавете сместа към соса, за да се сгъсти, след което оставете да къкри още 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ