Регистрация

Бургери с карамелизиран лук

Автор:
margarita
|
Дата:
17 Oct
|
Видяна:
4650
Оцени рецептата

1/3 ч булгур

2 с.л. зехтин

4 ч лук - нарязан на филийки (4 средно големи глави)

2 ч.л. захар

2 ч.л. балсамов оцет

1 пакет соев микс за бургери, приготвен според указанията на опаковката

2 с.л. доматено пюре

1/4 ч магданоз, нарязан

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

4 питки за хамбургер

Маруля за украса

 

В малка купа смесете булгура с 1/2 чаша топла вода; оставя се да престои в продължение на 30 минути или докато водата се абсорбира и булгурът омекне. Пригответе соевия микс за бургери в средно голяма купа. Заделете, докато абсорбира водата. Междувременно в голям тиган, загрейте зехтина на слаб огън. Добавете лука и захарта; запържете леко, докато лукът омекне много добре и стане златист, за около 15 минути. Добавете 1/4 чаша вода и оцет. Поръсете със сол и пипер. Загрейте скарата. Смесете микса за бургери и булгура. Добавете доматеното пюре, магданоза, солта и черния пипер; разбърква се добре, но леко. Оформете 8 кюфтенца. Изпечете на скарата за около 5 мин. от всяка страна. Поставете в питките, покрийте с карамелизиран лук и гарнирайте с маруля.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта