Болонезе с треска
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
550 г сушена риба треска
Брашно, за овалване 4 с.л. масло
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, счукан
3 с.л. пресен магданоз, нарязан
Сол на вкус
Сокът на 1 лимон
Сложете рибата в дълбок съд, добавете студена вода, така че да я покрие и оставете да кисне в продължение на 2 дни в хладилника, като сменяте водата няколко пъти. Изплакнете и подсушете рибата, нарежете на 5 см парчета. Оваляйте в брашно и изтръскайте излишното. В голяма тенджера загрейте 2 с.л. масло и зехтина. Добавете парчетата риба и ги запържете добре от всички страни над средно-висока температура. Поръсете рибата с чесъна и магданоза и сместа се разбърква леко. Нарежете останалите 2 с.л. масло на парченца и го добавете в тигана. Поръсете рибата със сол и черен пипер и полейте с лимоновия сок. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ