Аспержи с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кг аспержи
1 глава лук
1/4 ч масло
1 1/4 ч ориз
1/2 ч сухо бяло вино
1 кубче бульон
1/2 ч.л. екстракт от месо
Сол
Прясно смлян черен пипер
Настърган пармезан
1 с.л. масло
Накиснете и изплакнете аспержите. Отрежете връхчетата и се оставят настрана. Сварете стъблата в леко подсолена вода. Когато омекнат, прокарайте стъблата през сито и върнете във водата. Нарежете фино лука. Разтопете маслото в тенджера и леко запържете лука и връхчетата на аспержите в продължение на няколко минути. Добавете ориза, като бъркате с дървена лъжица, докато се покрие с мазнината. Изсипете виното над ориза, увеличете огъня и се вари, докато виното се изпари. Разредете кубчето бульон и екстракта от месо в горещата вода от аспержите. Добавя се малко от течността към ориза, намалете котлона, разбъркайте и добавете повече течност, когато намалее, докато оризът се свари до степен ал денте. Регулирайте подправките, ако е необходимо, глазирайте ориза с 1 супена лъжица масло и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ